Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie - WSIiZ, Warszawa

Uczelnia, która otwiera nowe możliwości!
Adres: ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 18, 02-366 Warszawa

Studia podyplomowe

STUDIA PODYPLOMOWE
w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

CHEMIA I RECEPTURA KOSMETYKÓW

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK


ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU CHEMIA I RECEPTURA KOSMETYKÓW:

  • zna i rozumie klasyfikację produktów kosmetycznych oraz surowców wykorzystywanych do ich produkcji, w tym również metody ich pozyskiwania, transportu i przechowywania
  • zna formy kosmetyczne oraz rozumie zasady tworzenia i optymalizacji receptur kosmetycznych
  • zna etapy projektowania produktu kosmetycznego oraz certyfikację kosmetyków naturalnych i organicznych
  • potrafi pozyskiwać surowce kosmetyczne z ogólnodostępnych produktów, jak i stanu naturalnego
  • samodzielnie uzyskuje wybraną formę kosmetyku, umie zaprojektować i stworzyć środek zapachowy, produkt do pielęgnacji wybranej części ciała, kosmetyk kolorowy, w tym również opakowanie i etykietę
  • prawidłowo ocenia bezpieczeństwo i skuteczność stosowania kosmetyku przy wykorzystaniu odpowiednich metod i narzędzi
  • rozpoznaje, analizuje i poszukuje rozwiązań problemów z zakresu chemii kosmetycznej, w oparciu o zdobytą wiedzę z dyscyplin naukowych
  • potrafi zastosować zdobytą wiedzę i umiejętności do wzmocnienia swojej pozycji na rynku pracy
  • kreatywnie realizuje powierzone obowiązki, mając na celu udoskonalenie istniejących bądź stworzenie nowych rozwiązań, wykorzystując interdyscyplinarność nabytej wiedzy

COACHING ZDROWIA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK


ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU COACHING ZDROWIA:

  • zna i prawidłowo definiuje pojęcia dotyczące zdrowia oraz założenia edukacji zdrowotnej i promocji zdrowia
  • >ma wiedzę z zakresu metodologii i praktycznych technik wykorzystywanych w czasie sesji coachingowych
  • zna i opisuje obszary pracy coachingowej w aspekcie zdrowotnym
  • posiada praktyczne umiejętności prowadzenia indywidulanych, zespołowych i grupowych sesji coachingowych
  • potrafi samodzielnie zaprojektować i wdrożyć procedurę coachingową w obszarze zdrowia
  • potrafi trafnie dostosować język przekazu do możliwości odbiorcy (indywidualnego lub zbiorowego)
  • potrafi trafnie nawiązać i prowadzić relację coachingową
  • krytycznie ocenia swoje możliwości i efektywność podejmowanych działań
  • przestrzega zasad etycznych w rozwiązywaniu złożonych dylematów moralnych

DIETETYKA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK


ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA:

  • posiada wiedzę w zakresie norm żywieniowych, klasyfikacji diet, zasad ich sporządzania
  • zna metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia u dzieci, młodzieży, osób dorosłych i seniorów
  • zna i rozumie znaczenie zdrowego stylu życia, promocji zdrowia i właściwego odżywiania w profilaktyce chorób społecznych i dietozależnych oraz zna mechanizm działania i wpływ aktywności ruchowej na organizm
  • potrafi przeprowadzić wywiad żywieniowy i udzielać porady dietetycznej
  • potrafi określić wartość odżywczą i energetyczną pożywienia i typowych potraw
  • potrafi w sposób komunikatywny wyjaśnić klientowi, jego rodzinie lub grupie istotę problemu i zaproponować właściwe rozwiązania żywieniowe
  • potrafi prowadzić dokumentację opisującą podejmowane decyzje z wykorzystaniem programów komputerowych
  • potrafi krytycznie oceniać działania własne i cudze oraz akceptować opinie zespołu lub innych specjalistów
  • jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej

DIETETYKA I SUPLEMENTACJA W SPORCIE

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA I SUPLEMENTACJA W SPORCIE:

  • ma zaawansowaną wiedzę o zasadach dietetyki sportowej
  • zna i charakteryzuje rodzaje diet oraz rozumie konieczność ich różnicowania w zależności od założonych celów żywieniowych oraz sportowych
  • rozumie potrzebę aktywnego stylu życia w korelacji z różnym wiekiem klienta i/ lub stanem jego zdrowia, a ponadto zna mechanizmy funkcjonowania układów fizjologicznych człowieka w kontekście wysiłku fizycznego o różnym stopniu natężenia
  • potrafi dokonać wyboru prawidłowej diety ze względu na postawione do osiągnięcia przez klienta cele żywieniowe i sportowe
  • potrafi wykorzystać wskaźniki antropometryczne i ogólnolekarskie przy ocenie stanu odżywiania klienta
  • potrafi dobrać rodzaj aktywności fizycznej do zastosowanego planu żywieniowego i wskazać korzyści z dostosowania do nowych wytycznych
  • potrafi dokonać oceny postępów wdrożenia zaleconego postępowania dietetycznego oraz wprowadzić w razie konieczności modyfikację w sposobie żywienia
  • współpracuje ze specjalistami odpowiedzialnymi za wdrożenie i nadzór nad aktywnością fizyczną klienta
  • kompetentnie realizuje zadania wynikające z wcześniej zdiagnozowanych potrzeb klienta


DIETETYKA KLINICZNA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU DIETETYKA KLINICZNA:

  • zna etapy planowania i wdrażania planów żywieniowych pod kierunkiem lekarza specjalisty
  • zna i charakteryzuje rodzaje diet leczniczych, wspomagających leczenie chorób przewlekłych
  • rozumie wzajemne relacje między chorobami przewlekłymi, a stanem odżywienia i potrafi zaplanować i zastosować żywienie właściwe do zaburzeń metabolicznych spowodowanych chorobą
  • potrafi dokonać wyboru prawidłowej diety ze względu na stan kliniczny diagnozowanej osoby
  • diagnozuje zmiany w funkcjonowaniu organizmu w sytuacji zaburzenia jego homeostazy
  • potrafi samodzielnie rozwiązać problem interakcji leków z pożywieniem, witaminami, składnikami mineralnymi, suplementami diety oraz używkami
  • potrafi wdrożyć procedury z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii wybranych chorób niezakaźnych i żywieniowo zależnych
  • jest świadomy własnych ograniczeń, potrafi zwrócić się o pomoc do innych specjalistów w trosce o dobro klienta oraz potrafi skutecznie zasugerować klientowi potrzebę konsultacji medycznej
  • rozumie potrzebę ciągłego doskonalenia zawodowego


KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA BIOESTETYCZNAA:

  • zna i opisuję etapy prawidłowo przeprowadzonego wywiadu kosmetycznego,
  • definiuje wskazania i przeciwskazania do wykonania zabiegów kosmetologicznych, wskazując konieczne do zaangażowania środki specjalistyczne i sprzęt,
  • zna, opisuje i charakteryzuje zabiegi opóźniające procesy starzenia się skóry,
  • potrafi zaprojektować łączone terapie kosmetologiczne w zależności od indywidualnych potrzeb i oczekiwań klienta,
  • samodzielnie wdraża i wykorzystuje metody aparaturowe polegające na zwiększeniu przenikania przeznaskórkowego oraz stymulację tkanek,
  • samodzielnie wykonuje zabiegi mające za zadanie wymodelowanie ciała klienta, poprawę jego jędrności i ogólny wygląd,
  • na podstawie przeprowadzonego wywiadu kosmetycznego dobiera odpowiedni rodzaj preparatów kosmetycznych oraz właściwe techniki aplikacyjne z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klienta,
  • jako członek zespołu konsultacyjnego potrafi współpracować z lekarzami różnych specjalizacji,
  • posługuje się fachową terminologią właściwą do pracowników branży beauty.


KOSMETOLOGIA HOLISTYCZNA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA HOLISTYCZNA:

  • zna i opisuje etapy oraz cele holistycznego zabiegi kosmetologicznego
  • posiada szczegółową wiedzę o produktach kosmetycznych i innych niezbędnych materiałach mających zastosowanie w terapiach holistycznych
  • rozumie znaczenie promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej dla zdrowia i kondycji jednostek i wybranych grup społecznych
  • >potrafi przeprowadzić holistyczną diagnostykę kosmetologiczną u klienta, również z widocznymi zmianami chorobowymi skóry i jej przydatków oraz w specyficznych stanach organizmu
  • potrafi dobrać i konstruować holistyczne terapie kosmetologiczne pod względem wskazań i przeciwwskazań, co do ich realizacji
  • posiada umiejętność właściwego doboru produktów kosmetycznych i innych niezbędnych środków, w zależności od indywidualnych potrzeb klienta oraz zamierzonych do osiągniecia celów zabiegowych
  • potrafi w atrakcyjny i przystępny sposób przedstawić korzyści płynące ze zdrowego trybu życia oraz regularnych kontroli stanu zdrowia; potrafi dostosować formę i sposób przekazu do wymogów grupy docelowej
  • jest zorientowany na ustawiczne podnoszenie swoich kompetencji i pogłębianie wiedzy specjalistycznej
  • współpracuje z fachowcami różnych specjalności jako członek zespołu konsultacyjnego


KOSMETOLOGIA KLINICZNA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA KLINICZNA:

  • posiada wiedzę z zakresu patologii wynikających z nieprawidłowego funkcjonowania poszczególnych układów oraz metodach ich diagnozowania
  • posiada wiedzę z zakresu zasad pielęgnacji skóry zdrowej, jak i zmienionej chorobowo, co rozpoznaje dzięki diagnostyce kosmetologicznej skóry
  • zna i rozumie społeczno-gospodarcze uwarunkowania działalności w obszarze świadczonych usług kosmetologicznych
  • posiada praktyczne umiejętności wykonywania zabiegów kosmetologicznych, w zależności od potrzeb, jak również indywidualnych wskazań i przeciwwskazań
  • potrafi samodzielnie zaprojektować zabieg kosmetologiczny, w tym dobrać odpowiednie preparaty kosmetyczne, aparaturę i narzędzia w zależności od typu skóry
  • potrafi rozróżnić defekty skóry od stanów chorobowych, które wymagają konsultacji dermatologa lub lekarza innej specjalności
  • wykonuje swoją pracę w sposób bezpieczny, zgodny z zasadami BHP oraz innymi przepisami, określającymi proces przygotowania oraz przebiegu konkretnego zabiegu kosmetologicznego, związanymi z obsługą aparatury i narzędzi wykorzystywanych do realizacji zadań
  • dostrzega konieczność ciągłego rewidowania swojej wiedzy, śledzenia nowinek technicznych i aktualności branżowych
  • demonstruje postawę promującą zdrowy styl życia, jest świadomy zasadności oraz wagi działań profilaktycznych w przypadku chorób cywilizacyjnych oraz nowotworowych


KOSMETOLOGIA OD PODSTAW

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA OD PODSTAW:

  • posiada wiedzę z zakresu budowy i funkcjonowania organizmu ludzkiego na poziomie komórek, tkanek, narządów i układów
  • zna metody diagnostyki zaburzeń oraz zmian chorobowych występujących przede wszystkim w obrębie skóry, włosów i paznokci
  • ma wiedzę o bezpieczeństwie i skuteczności zabiegów upiększających, pielęgnacyjnych i aparaturowych
  • potrafi przeprowadzić diagnostykę skóry, włosów i paznokci oraz udzielić indywidualnej porady kosmetologicznej
  • posiada elementarne umiejętności w zakresie planowania, projektowania i realizacji wybranego zabiegu kosmetologicznego z zakresu kosmetologii upiększającej, pielęgnacyjnej i aparaturowej
  • potrafi posługiwać się sprzętem, aparaturą i narzędziami niezbędnymi w pracy kosmetologa
  • przestrzega procedur obowiązujących w gabinecie kosmetologicznym, stosując się przy tym do wszystkich wymogów higieniczno-sanitarnych
  • potrafi krytycznie oceniać działania własne i cudze oraz akceptować opinie innych specjalistów
  • potrafi wyznaczać sobie kierunki własnego rozwoju i podejmować samodzielnie działania pozwalające na rozwój osobisty oraz zawodowy


KOSMETOLOGIA W ONKOLOGII

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU KOSMETOLOGIA W ONKOLOGII:

  • posiada wiedzę w zakresie zmian organicznych, czynnościowych i metabolicznych zachodzących w ustroju pod wpływem choroby i towarzyszących im zaburzeń w funkcjonowaniu skóry
  • zna i wskazuje czynniki mające negatywny wpływ na stan i kondycję skóry
  • posiada pogłębioną wiedzę z zakresu zasad pielęgnacji skóry pacjenta w trakcie i po leczeniu onkologicznym
  • posiada praktyczne umiejętności wykonywania zabiegów kosmetologicznych, w zależności od potrzeb, jak również indywidualnych wskazań i przeciwwskazań pacjenta
  • potrafi samodzielnie zaprojektować zabieg kosmetologiczny, w tym dobrać odpowiednie preparaty kosmetyczne, aparaturę i narzędzia w zależności od potrzeb skóry pacjenta onkologicznego
  • potrafi rozróżnić defekty skóry od stanów chorobowych, które wymagają konsultacji onkologa lub lekarza innej specjalności
  • potrafi zidentyfikować potrzeby klienta na podstawie wywiadu diagnostycznego, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb, a ponadto udzielić profesjonalnej porady, dzięki nadbudowanym umiejętnościom interpersonalnym
  • dostrzega konieczność ciągłego rewidowania swojej wiedzy, śledzenia nowinek technicznych i aktualności branżowych
  • demonstruje postawę promującą zdrowy styl życia, jest świadomy zasadności oraz wagi działań profilaktycznych w przypadku chorób cywilizacyjnych oraz nowotworowych


MARKETING HEALTH & BEAUTY

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK


ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU MARKETING HEALTH & BEAUTY:

  • rozumie znaczenie zastosowania w praktyce posiadanej wiedzy teoretycznej, przejawiającej się również w czasie organizacji działalności marketingowej w branży health&beauty
  • ma wiedzę o zastosowaniu instrumentów marketingowych, w opracowywaniu i wdrażaniu strategii marketingowej dla przedstawicieli środowiska społeczno-gospodarczego, reprezentujących branżę health&beauty
  • w pogłębionym stopniu rozumie związek oraz opisuje zależności pomiędzy działalnością marketingową przedsiębiorstwa, a efektywnością jego rozwoju i przewagą konkurencyjną
  • samodzielnie analizuje i rozwiązuje dylematy decyzyjne pojawiające się na etapie konstruowania i wdrażania strategii marketingowej, kierując się przy tym aspektami prawnymi i oczekiwanymi rezultatami
  • posiada umiejętności planowania i kreowania efektywnych, spójnych i usystematyzowanych kampanii marketingowych i public relations, a także wydarzeń branżowych dedykowanych dla branży health&beauty
  • dostrzega i weryfikuje błędy we wdrożonej strategii marketingowej oraz wdraża w razie konieczności niezbędne działania naprawcze
  • potrafi samodzielnie planować i realizować własne uczenie się, a także inspirować innych do samorozwoju, uwzględniając przy tym świadomość dynamicznych zmian w gospodarce krajowej i globalnej
  • ma świadomość wystąpienia ewentualnych negatywnych skutków błędnie skonstruowanej narracji marketingowej, a także skłonności branży health&beauty do ograniczoności zasobów i skłonności do ryzyka
  • potrafi wykorzystać nabytą w czasie procesu kształcenia wiedzę dla wzmocnienia i ugruntowania swojej pozycji zawodowej

ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W OCHRONIE ZDROWIA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W OCHRONIE ZDROWIA:

  • ma wiedzę o nowoczesnych metodach, procesach i zasadach zarządzania jakością w ochronie zdrowia
  • poprawnie definiuje główne zagadnienia z zakresu marketingu oraz wykazuje się zrozumieniem społecznej roli działań marketingowych
  • potrafi ocenić skalę problemów zdrowotnych oraz wskazać priorytety zdrowotne i określić ich znaczenie w polityce zdrowotnej
  • posługuje się wynikami analiz do przedstawienia praktycznych rozwiązań w sektorze ochrony zdrowia
  • stosuje podstawowe narzędzia ekonomiczne i finansowe, co pozwala mu na analizę wpływu czynników ekonomicznych na zarządzanie sektorem ochrony zdrowia
  • samodzielnie proponuje rozwiązania konkretnego problemu i przeprowadzenia procedury podjęcia rozstrzygnięć w zakresie zarządzania w ochronie zdrowia
  • zna poziom swoich kompetencji i jest gotów do korzystania z pomocy ekspertów
  • posiada umiejętność inicjowania oraz udziału w tworzeniu i wdrażaniu lokalnych projektów i działań w obszarze ochrony zdrowia publicznego


PODOLOGIA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU PODOLOGIA:

  • ma elementarną wiedzę z zakresu pokrewnych dyscyplin naukowych w zakresie niezbędnym dla pracy podologa,
  • posiada wiedzę z zakresu diagnozowania chorób i deformacji stóp,
  • zna i opisuje poszczególne etapy planowania i wykonywania zabiegów podologicznych,
  • potrafi planować, projektować i realizować wybrany rodzaj zabiegu podologicznego,
  • potrafi posługiwać się specjalistycznym sprzętem, aparaturą i narzędziami stosowanymi w codziennej pracy podologa,
  • potrafi dobrać kosmetyki podologiczne niezbędne w odpowiednio zaplanowanej terapii,
  • potrafi organizować i zarządzać pracą gabinetu podologicznego,
  • potrafi współpracować z lekarzem specjalistą oraz postępować zgodnie z jego zaleceniami,
  • wykazuje się tolerancją i zrozumieniem dla potrzeb swoich klientów spowodowanych chorobą, wiekiem, uwarunkowaniami społecznymi, kulturowymi i religijnymi.


PSYCHODIETETYKA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU PSYCHODIETETYKA:

  • zna i rozumie psychologiczne mechanizmy kierujące zachowaniami człowieka, w tym zachowaniami związanymi z odżywianiem
  • rozumie aspekty terapeutyczne w relacji dietetyka z klientem
  • prezentuje wiedzę dotyczącą wpływu stylu życia w prewencji wybranych chorób
  • potrafi rozpoznać motywację pacjentów do działań prozdrowotnych, w tym do zmiany wzorców odżywiania się
  • potrafi rozpoznać przyczyny nieprawidłowej masy ciała klienta, udzielić wsparcia oraz edukować w zakresie prawidłowego żywienia i promocji zdrowego stylu życia
  • potrafi opracować plan żywieniowy odpowiadający potrzebom klienta, przy uwzględnieniu nie tylko potrzeb fizycznych, ale i uwarunkowań psychologicznych
  • potrafi wykorzystać w praktyce techniki wspierające, monitorujące i motywujące klienta
  • lepiej rozpoznaje swoje emocje w relacjach z klientami oraz we współpracy z innymi specjalistami
  • ma świadomość i potrafi upowszechniać wiedzę na temat ważności właściwej oceny psychologicznej własnej sylwetki i przestrzegania zasad racjonalnego żywienia


TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU TECHNOLOGIA PRODUKCJI KOSMETYKÓW :

  • zna i charakteryzuje technologie oraz zasady produkcji preparatów kosmetycznych,
  • posiada wiedzę o surowcach kosmetycznych, procesach ich pozyskiwania oraz cechach fizykochemicznych,
  • posiada wiedzę o specyfice pracy w zakładach produkujących produkty kosmetyczne,
  • posługuje się wiedzą o recepturowaniu kosmetyku, uwzględniając przy tym właściwości gotowego produktu i oczekiwania potencjalnych klientów,
  • potrafi samodzielnie skompletować dokumentację kosmetyku od etapu receptury, badań, oceny bezpieczeństwa, po proces produkcji,
  • posiada umiejętność posługiwania się aparaturę laboratoryjna, stosując się przy tym do przepisów określających zasady eksploatowania i konserwacji,
  • wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu przemysłowej produkcji kosmetyków oraz receptury kosmetycznej do wyboru najlepszych metod analitycznych i fizykochemicznych do oceny jakości produktu,
  • potrafi ustalić cel/ rezultat działań w zakresie produkcji/ technologii kosmetyku,
  • posiada zdolność obiektywnej oceny oraz opiniowania poszczególnych aspektów swojej działalności zawodowej.


TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU TRYCHOLOGIA KOSMETOLOGICZNA:

  • zna i posługuje się specjalistyczną terminologią właściwą dla trychologa,
  • zna i opisuje procedury zabiegów trychologicznych z uwzględnieniem wskazań i przeciwskazań do ich wykonywania,
  • zna i definiuje najczęstsze dolegliwości w obszarze skóry głowy i włosów,
  • potrafi przeprowadzić profesjonalną diagnostykę trychologiczną,
  • potrafi zaplanować i wykonać łączone terapie trychologiczne wspomagające leczenie problemów skórnych i/lub pozwalające na uzyskanie rezultatów pielęgnacyjnych/ upiększających,
  • potrafi obsługiwać specjalistyczną aparaturę, mającą zastosowanie w gabinetach trychologicznych,
  • potrafi samodzielnie dobrać preparaty kosmetyczne w z uwzględnieniem koniecznych do uzyskania rezultatów i potrzeb klienta,
  • koncentruje się na potrzebach klienta, dbając przy tym o jego dobro i respektując przysługujące mu prawa,
  • organizuje i zarządza pracę w gabinecie trychologicznym.

 


WELL-BEING I ZDROWIE W MIEJSCU PRACY

  • POZIOM KSZTAŁCENIA: STUDIA PODYPLOMOWE
  • CZAS TRWANIA: 1 ROK ( 2 semestry)
  • JĘZYKI WYKŁADOWE : j. polski , j. angielski


REKRUTACJA na semestr zimowy 2024/2025 trwa od 15 marca 2024 r. do 31 października 2024r.
Kierunek ten jest odpowiedzą na podniesienie świadomości wpływu stanu psychicznego na poziom życia.
Powstał pod patronatem Fundacji Life Balance, organizatora ogólnopolskiego programu Poznaj depresję, poznaj siebie, skierowanego do uczniów i studentów, wśród których problem depresji w ostatnim czasie stał powszechnym (więcej informacji….)
W pracę nad programem studiów w znacznym stopniu zaangażowała się Magdalena Cieśla – Prezes Fundacji.
Jako certyfikowany coach, trener stylów myślenia FRIS i DISC, terapeuta RTZ, autorka modelu RRSS (Rozwój i Realizacja Silnych Stron) i nauczyciel akademicki  zadbała o merytoryczny aspekt programu, bazując na swojej wiedzy i doświadczeniu. Pani Prezes jest doktorantką na UM w Poznaniu, gdzie zajmuje się badaniem wpływu Technik Redukcji Stresu oraz medytacji na depresję, wypalenie zawodowe, uwagę, pamięć i koncentrację. Jest również twórcą i redaktorem naczelnym czasopisma „ Żyj naturalnie” oraz portalu www.kierunekzdrowie.info.

ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH NA KIERUNKU WELL-BEING I ZDROWIE W MIEJSCU PRACY:

  • zna i definiuje koncepcję well-beingu osobistego oraz organizacyjnego
  • zna i rozumie istotę oraz znaczenie dobrostanu pracowników
  • zna i opisuje dobre praktyki w zakresie wdrażania i promowania well-beingu w organizacjach
  • posiada nadbudowane umiejętności komunikacji w procesie realizacji well-beingu
  • posiada umiejętność budowania, wdrażania i promowania programów, projektów i działań zwiększających dobrostan i bezpieczeństwo psychologiczne pracowników
  • potrafi rozpoznać wczesne symptomy wypalenia zawodowego i oznak problemów ze zdrowiem psychicznym
  • rozpoznaje i analizuje błędy występujące w trakcie wdrażania strategii programów well-beingowych
  • wykazuje się zwiększoną świadomością w zakresie liderskiego oraz osobistego well-beingu
  • dzięki nabytym kompetencjom przyczynia się do zwiększenia efektywności, zaangażowania i lojalności pracowników własnej organizacji
MATURA 2024 - ARKUSZE
REKLAMA
Szkoły wyższe w mieście