zmień miasto
Jesteś tutaj:
ZNAJDŹ OFERTĘ PRACY
Rodzaj pracy
 
 
Branża
BRANŻE
ID:247969

New Product Development Manager

Numer referencyjny: a0t4H00000gOzMjQAK

Trenkwalder jest jednym z liderów w branży HR w Polsce, specjalizując się w rekrutacjach stałych, tymczasowych, outsourcingu i doradztwie personalnym. Trenkwalder należy do Grupy Trenkwalder International AG, która od ponad 30 lat świadczy usługi HR w 17 krajach Europy, wspierając Kandydatów i firmy w realizacji ich celów zawodowych i biznesowych.

Aktualnie dla naszego Klienta poszukujemy osób na stanowisko:

New Product Development Manager
Miejsce pracy: Warszawa

Zadania:
  1. Odpowiedzialność za proces NPD poprzez:
  • tworzenie planu rozwoju nowych i innowacyjnych produktów, z uwzględnieniem preferencji i oczekiwań konsumentów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie,
  • przygotowywanie prototypów produktów i niezbędnych dokumentów do celów weryfikacji konsumenckiej lub wewnętrznej, proces rejestracji prawnej,
  • określanie cech technologicznych procesu produkcji we współpracy z kierownikiem produkcji i głównym technologiem przy wprowadzaniu nowych produktów lub w celu zwiększenia atrakcyjności dla konsumentów istniejących produktów,
  • organizowanie testów w celu oceny wpływu zmienionego procesu technologicznego / receptury / nowego opakowania na jakość produktu.
  1. Poprawa i optymalizacja jakości istniejących produktów z uwzględnieniem:
  • oceny jakości (analizy sensoryczne, fizykochemiczne, mikrobiologiczne i inne) przy współpracy z głównym technologiem i zastosowanie uzyskanych wyników w celu ich rozwoju, poprawy i zapewnienia trwałej jakości produktów,
  • dobrego zrozumienia metod badań konsumenckich i opartych na nich raportów, które pomogą w zdefiniowaniu głównych kierunków rozwoju produktów, jako odpowiedź na oczekiwania konsumentów,
  • przygotowywanie dokumentacji dotyczącej badań produktów, receptur wg standardów firmy oraz zgodnie z wymaganiami prawnymi.
  1. Aktywny wpływ na zwiększanie wydajności produkcji przy zachowaniu ciągłej poprawy jakości i obniżania kosztów produkcji lub zapewnienia innych korzyści funkcjonalnych.
  2. Dbałość o właściwe oznakowanie produktów zgodne z prawem obowiązującym w Unii Europejskiej i w Polsce.
  3. Szukanie przewag konkurencyjnych w produktach oraz przygotowywanie argumentów sprzedażowych zarówno dla rynku detalicznego, jak i HORECA.
  4. Śledzenie i przewidywanie trendów kulinarnych i zgodnie z nimi proponowanie nowych zastosowań produktów, współudział w tworzeniu treści przepisów kulinarnych.
  5. Odpowiedzialność merytoryczna za treść komunikatów marketingowych w zakresie zastosowań produktów, współpraca z profesjonalistami z dziedziny gotowania.
Wymagania:
  • wyższe studia na kierunku technologia żywności, żywienie człowieka,
  • co najmniej 5-letnie doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w firmie produkcji spożywczej,
  • silna wewnętrzna motywacja do ciągłego usprawniania, poprawy jakości,
  • dobra znajomość języka angielskiego,
  • wysokie umiejętności analityczne i interpretowania złożonych danych,
  • silnie rozwinięte cechy kreatywności i innowacji w środowisku produkcyjnym zależnym od preferencji konsumenckich,
  • znajomość standardów HACCP, IFS, BRC w zakresie tworzenia procedur oraz ich wdrażania w obszarze produkcyjnym,
  • silna motywacja wewnętrzna, dążenie do osiągnięcia celów, zdolności do radzenia sobie z niepewnością i złożonością zagadnień.
Oferujemy:
  • samodzielne i odpowiedzialne stanowisko w międzynarodowej korporacji,
  • stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
  • odpowiednie narzędzia pracy,
  • możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego,
  • stałą współpracę oraz szkolenia w dziale R&D korporacji międzynarodowej,
  • świadczenia socjalne,
  • prywatną opiekę medyczną.
Trenkwalder jest jednym z liderów w branży HR w Polsce, specjalizując się w rekrutacjach stałych, tymczasowych, outsourcingu i doradztwie personalnym. Trenkwalder należy do Grupy Trenkwalder International AG, która od ponad 30 lat świadczy usługi HR w 17 krajach Europy, wspierając Kandydatów i firmy w realizacji ich celów zawodowych i biznesowych.

Aktualnie dla naszego Klienta poszukujemy osób na stanowisko:
New Product Development Manager

Miejsce pracy: Warszawa

Zadania:
  • Odpowiedzialność za proces NPD poprzez: tworzenie planu rozwoju nowych i innowacyjnych produktów, z uwzględnieniem preferencji i oczekiwań konsumentów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie,
  • przygotowywanie prototypów produktów i niezbędnych dokumentów do celów weryfikacji konsumenckiej lub wewnętrznej, proces rejestracji prawnej,
  • określanie cech technologicznych procesu produkcji we współpracy z kierownikiem produkcji i głównym technologiem przy wprowadzaniu nowych produktów lub w celu zwiększenia atrakcyjności dla konsumentów istniejących produktów,
  • organizowanie testów w celu oceny wpływu zmienionego procesu technologicznego / receptury / nowego opakowania na jakość produktu.
Poprawa i optymalizacja jakości istniejących produktów z uwzględnieniem:
  • oceny jakości (analizy sensoryczne, fizykochemiczne, mikrobiologiczne i inne) przy współpracy z głównym technologiem i zastosowanie uzyskanych wyników w celu ich rozwoju, poprawy i zapewnienia trwałej jakości produktów,
  • dobrego zrozumienia metod badań konsumenckich i opartych na nich raportów, które pomogą w zdefiniowaniu głównych kierunków rozwoju produktów, jako odpowiedź na oczekiwania konsumentów,
  • przygotowywanie dokumentacji dotyczącej badań produktów, receptur wg standardów firmy oraz zgodnie z wymaganiami prawnymi.
  • Aktywny wpływ na zwiększanie wydajności produkcji przy zachowaniu ciągłej poprawy jakości i obniżania kosztów produkcji lub zapewnienia innych korzyści funkcjonalnych.
  • Dbałość o właściwe oznakowanie produktów zgodne z prawem obowiązującym w Unii Europejskiej i w Polsce.
  • Szukanie przewag konkurencyjnych w produktach oraz przygotowywanie argumentów sprzedażowych zarówno dla rynku detalicznego, jak i HORECA.
  • Śledzenie i przewidywanie trendów kulinarnych i zgodnie z nimi proponowanie nowych zastosowań produktów, współudział w tworzeniu treści przepisów kulinarnych.
  • Odpowiedzialność merytoryczna za treść komunikatów marketingowych w zakresie zastosowań produktów, współpraca z profesjonalistami z dziedziny gotowania.
Wymagania:
  • wyższe studia na kierunku technologia żywności, żywienie człowieka,
  • co najmniej 5-letnie doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w firmie produkcji spożywczej,
  • silna wewnętrzna motywacja do ciągłego usprawniania, poprawy jakości,
  • dobra znajomość języka angielskiego,
  • wysokie umiejętności analityczne i interpretowania złożonych danych,
  • silnie rozwinięte cechy kreatywności i innowacji w środowisku produkcyjnym zależnym od preferencji konsumenckich,
  • znajomość standardów HACCP, IFS, BRC w zakresie tworzenia procedur oraz ich wdrażania w obszarze produkcyjnym,
  • silna motywacja wewnętrzna, dążenie do osiągnięcia celów, zdolności do radzenia sobie z niepewnością i złożonością zagadnień.
Oferujemy:
  • samodzielne i odpowiedzialne stanowisko w międzynarodowej korporacji,
  • stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
  • odpowiednie narzędzia pracy,
  • możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego,
  • stałą współpracę oraz szkolenia w dziale R&D korporacji międzynarodowej,
  • świadczenia socjalne,
  • prywatną opiekę medyczną.
REKLAMA

Polecane oferty

Praca

Praca w branży

Praca na stanowisku

Oferty pracy wg rodzaju

FB dlaMaturzysty.pl reklama