Warszawa: Menu dla zakochanych w Enoteka Polska
2012-02-10 11:44:10 | WarszawaZ okazji zbliżających się Walentynek szef kuchni restauracji Enoteka Polska Paweł Męziński przygotował specjalne menu dla zakochanych: tuńczyk marynowany w cytrynie i pieprzu podawany z bazyliowym pesto, czarne tagliatelle z małżami Św. Jakuba i zielonymi szparagami, krewetki królewskie na łożu z rukoli w pikantnym sosie cytrynowym oraz na deser mus czekoladowy z nutką pikanterii. Do walentynkowych dań rekomendujemy wina musujące wytwarzane tradycyjną metodą szampańską: francuski Cremant d’Alsace, hiszpańską Cavę oraz włoską Franciacortę. Na Walentynkowe Menu zapraszamy od soboty 11 lutego do wtorku 14 lutego.
W Walentynki 14 lutego oferujemy naszym Gościom specjalną promocję: 30% rabatu na wyjątkowe wina z oferty Enoteki: Julien Meyer Cremant d’Alsace (cena 52,50 zł za butelkę) oraz Bersi Serlini Franciacorta Brut (cena 68,60 zł za butelkę). Wina te będą świetnym uzupełnieniem Menu Walentynkowego oraz pomogą stworzyć romantyczny klimat tego wyjątkowego wieczoru.
Warto przypomnieć, że Bersi Serlini Franciacorta Brut, jako jedno z dziesięciu najlepszych win musujących na polskim rynku, było nominowane do degustacji finałowej Grand Prix 2011 Magazynu Wino. Serdecznie zapraszamy na romantyczną kolację do restauracji Enoteka Polska!
(mat. prasowe)