Warsztaty kulinarno-edukacyjne "Dynia w roli głównej" w WSIiZ
2019-11-15 11:02:45 | WarszawaJesień to sezon dyni. Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00–12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno-edukacyjne pt.: "Dynia w roli głównej".
Informacje o wydarzeniu
Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie! W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne.
O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje w ramach programu Erasmus +. Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy.
Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.
Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada 2019 r.!
Jak wziąć udział?
Zgłoszenia na warsztaty należy przesyłać do 20 listopada br. na marketing@wsiiz.pl, w tytule maila prosimy napisać: "warsztaty dyniowe", w treści maila: imię i nazwisko.
Więcej informacji w wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/781592285619696/
Zapraszamy!
ip
fot. materiały organizatora